Чергова атестація: скільки годин потрібно підвищувати кваліфікацію

Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників визначає загальний обсяг підвищення кваліфікації. Однак він не містить чітких норм щорічного підвищення кваліфікації, що необхідне для чергової атестації. На допомогу — спеціальний лист із рекомендаціями МОН, який ми опрацювали для вас.

Загальний обсяг підвищення кваліфікації

+

Обсяг підвищення кваліфікації визначений у Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників (постанова КМУ від 21.08.2019 № 800). Він встановлений з огляду на тип закладу освіти, у якому працює педпрацівник, що становить не менше ніж 150 годин для загальноосвітніх закладів.

Обсяг підвищення кваліфікації на рік

+

Норми щорічного підвищення кваліфікації, необхідного для проходження чергової атестації, постанова КМУ не визначає. Роз’яснення щодо мінімальної кількості годин підвищення кваліфікації містяться в листі МОН «Щодо підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників» від 04.11.2019 № 1/9-683. У ньому атестаційним комісіям, починаючи з 2020 року, рекомендують встановлювати мінімальні вимоги щодо обсягу (кількості годин) підвищення кваліфікації: 2020 -30 год

Обсяг підвищення кваліфікації на рік

+

Норми щорічного підвищення кваліфікації, необхідного для проходження чергової атестації, постанова КМУ не визначає. Роз’яснення щодо мінімальної кількості годин підвищення кваліфікації містяться в листі МОН «Щодо підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників» від 04.11.2019 № 1/9-683. У ньому атестаційним комісіям, починаючи з 2020 року, рекомендують встановлювати мінімальні вимоги щодо обсягу (кількості годин) підвищення кваліфікації: 2020 - 30 год, 2021 - 60 год, 2022 - 90 год, 2023 - 150 год.

Щорічний обсяг підвищення кваліфікації визначає педагогічний працівник. Кількість годин він має відображати у відповідному плані підвищення кваліфікації. У рік проходження атестації обсяг підвищення кваліфікації має бути не меншим зазначених вище обсягів.

+

Облік годин підвищення кваліфікації здійснюють за накопичувальною системою. Якщо обсяг підвищення кваліфікації визначають у кредитах Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи, то 1 кредит дорівнює 30 годинам.

Для реєстрації на фахові курси півищення кваліфікації при РОІППО на 2020 рік необхідно заповнити форму за посиланням http://roippo.org.ua/training/pidvishchennya/shedule/ .

Успіхів Вам у нелегкій справі)

Кiлькiсть переглядiв: 160