Міжнародний день волонтера!

Волонтер – у перекладі з англійської означає добровільний помічник. Волонтерство – це аж ніяк не професія, це спосіб життя. Волонтери відіграють величезну роль у суспільстві сьогодення. Головною їх метою є допомога.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – саме Революція Гідності, а потім і війна на сході країни дали поштовх розвитку волонтерства, яке з поодиноких випадків виросло в потужний громадянський рух. Саме волонтери добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші й везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.

Наша школа завжди є активною у напрямку волонтерського руху - щорічно долучаємося до допомоги бійцям на сході України, сприяємо у допомозі людям, які цього потребують, а днями учнівський та педагогічний колектив долучився до акції «Щедрий вівторок».

P.S. Цьогорічна тема Міжнародного дня волонтерів – «Волонтери та інклюзивне майбутнє»

Кiлькiсть переглядiв: 140